Kábítószer-használók kezelése

Ez a rész a kábítószer-használóknak szóló legelterjedtebb kezelési módszerekkel kapcsolatos tudományos bizonyítékokat foglalja össze. Az információk kliens-típusok szerint vannak rendszerezve. A kliens-típusok meghatározásaiban egy valós képet igyekeztünk visszaadni a kábítószer-használókról az EMCDDA által gyűjtött európai adatok alapján. A gyakorlatból tudjuk, hogy az emberek néha több szert is használnak egyszerre, jelenleg dolgozunk azon, hogy hogyan lehetne ezt a szempontot is beépíteni ide, egyelőre azonban a kliens-típusok az elsődlegesen használt szer alapján szerveződnek.

Témakörök

 Az alábbi kliens-típusokra kattintva elérheti az adott témakörről szóló rövid leírást, és az adott területhez tartozó, hatásosság alapján rangsorolt beavatkozásokat:

Amfetamin-használók  |  Kannabisz-használók  |  Kokain-használók  |  Opiát-használók

Nyilatkozat
 A bevált gyakorlatok portálja az elérhető legjobb tudományos bizonyítékokra épül. Ugyanakkor a célja nem az, hogy tanácsot adjon vagy ajánlásokat fogalmazzon meg egyes klienseknek vagy szakembereknek. Az itt található információk nem helyettesítik a szakmai tudáson alapuló döntést. Ha nem rendelkezik a megfelelő végzettséggel vagy tapasztalattal, hogy ilyen döntéseket meghozzon, kérje szakember tanácsát.