ÉVES JELENTÉS 2012: A KÁBÍTÓSZER-PROBLÉMA EURÓPÁBAN

Az EU kábítószerügyi központja bemutatja a legfrissebb statisztikákat, trendeket és elemzéseket

(LISSZABON, 2012. november 15.) Hogyan küzdenek az egyes országok az új drogokkal szemben? A korábbiakhoz képest nőtt vagy csökkent a drogfogyasztó diákok száma? Hány európai lakos használ napi szinten kannabiszt? Mennyire bizonyultak sikeresnek a kábítószer-problémával szembeni nemzeti intézkedések?

Az EU kábítószerügyi központjának (EMCDDA) november 15-én Lisszabonban megjelenő 2012-es Éves jelentése ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vesz górcső alá. Az európai kábítószer-problémával foglalkozó éves áttekintést Cecilia Malmström, belügyekért felelős uniós biztos, João Goulão, az EMCDDA igazgatótanácsának elnöke és Wolfgang Götz, az EMCDDA igazgatója mutatja be.

Az ügynökség legfontosabb kiadványának számító jelentés a kábítószerhelyzettel kapcsolatban a 27 uniós tagállam, valamint Norvégia, Horvátország és Törökország legfrissebb adatait és a kapcsolódó megállapításokat ismerteti, ezenkívül a főbb kihívások mellett a drogprobléma kezelésére napjainkban alkalmazott ígéretes gyakorlatok közül is bemutat néhányat.

Az Éves jelentés egy átfogó tájékoztató csomag része. A teljes anyag november 15-től a www.emcdda.europa.eu/events/2012/annual-report címen elérhető. Az EMCDDA weboldala angol nyelven további hang- és videóanyagot is tartalmaz.

Kapcsolódó sajtóanyagok magyar nyelven:

Beharangozó – EMCDDA Éves Jelentés 2012: A kábítószer-probléma Európában

Fontosabb megállapítások 1.: Stimulánsok – EMCDDA Éves jelentés 2012: A kábítószer-probléma Európában

Fontosabb megállapítások 2.: Opioidok – EMCDDA Éves jelentés 2012: A kábítószer-probléma Európában

Az Éves jelentés magyar és angol nyelven:

Magyar nyelven – EMCDDA Éves jelentés 2012: A kábítószer-probléma Európában

Angol nyelven – EMCDDA 2012 Annual report on the state of the drugs problem in Europe