Európai kábítószer-jelentés 2013: Tendenciák és fejlemények

Az EU kábítószerügyi központja, az EMCDDA új formában tette közzé Európa kábítószerügyi helyzetére vonatkozó jelentéseit. Az ügynökség május 28-án egy új tájékoztató csomag formájában mutatta be éves áttekintését, amelyet az eddiginél „időszerűbb, interaktívabb és átfogóbb módon” készítettek el.
A csomag fő eleme az Európai kábítószer-jelentés 2013: tendenciák és fejlemények, amely az eddigi, általában ősszel kiadott Éves jelentés: a kábítószer-probléma Európában kiadványt váltja fel. A hat hónappal hamarabb kiadásra kerülő,  rövidebb, ábrákkal támogatott jelentés a 27 EU-tagállamokban, Norvégiában, Horvátországban és Törökországban megfigyelhető aktuális tendenciákat foglalja össze.
A jelentés mellett a Kábítószerügyi kilátások nyújtanak részletesebb áttekintést online, interaktív formában az adott fontosabb témakörökről, aktuális kérdésekről. Idén többek között ezek témakörök kerültek sorra: a Hepatitis C új kezelési formái; magas kockázatú kannabisz-használat; kokainhoz kapcsolódó sürgősségi esetek; valamint az egyre könnyebben hozzáférhető új pszichoaktív szerek ellenőrzése. A csomagba az országokra lebontott adatokat és elemzéseket tartalmazó éves Statisztikai közlöny és az Országjelentések is beletartoznak.